MEISTÄ

EMILIA GUSTAFSSON

UNIKONSULTTI

SOSIAALITYÖNTEKIJÄ

ÄITI

Olen Emilia, 31-vuotias pienen pojan äiti. Olen toinen Unikonsultointi Unilla Oy:n perustajista. Olen valmistunut sertifioiduksi vauvojen ja lasten unikonsultiksi Baby Sleep Consultant – koulutuksen myötä. Olen toiselta ammatiltani sosiaalityöntekijä, sekä ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Olen myös käynyt psykologian perusopinnot Helsingin avoimessa yliopistossa. Olen työskennellyt peruskoulun koulukuraattorina, nuorten asemalla ja sosiaaliasemilla. Tiesin jo varhaisessa vaiheessa, että haluan ammattini kautta auttaa muita ihmisiä- Sosiaalityöntekijänä olen oppinut ihmisten kokevan asioita eri tavalla ja kaikilla olevan omat erilaiset elämäntarinat. Työssäni olen saanut kuulla olevani empaattinen, helposti lähestyttävä sekä hyvä kuuntelija.  

Kun poikamme syntyi 08/2019, en tiennyt vauvojen unesta juuri mitään. Nopeasti aloinkin lukemaan unesta, sillä poikamme nukkui ainostaan sylissä ja heräili jatkuvasti öisin. Yhdeksän kuukautta meni ennen kuin haimme apua unikonsultilta toivottomaan tilanteeseen. Se oli paras ratkaisu koskaan. Kunpa olisimme hakeneet apua jo aikaisemmin. Netti on täynnä informaatioita ja väsyneenä vanhempana on vaikea hallita kaikkea tietoa mitä sieltä saa. Poikamme uniongelmat ja niistä yli pääseminen saivat minut hakeutumaan unikonsultiksi. Haluan auttaa myös muita vanhempia ja lapsia heidän unihaasteissaan. Yhdessä löydämme ratkaisut juuri teidän unien pelastamiseksi! 

Lempeitä unia,

Emilia

PETRA LÖFLUND

UNIKONSULTTI

KTM

ÄITI

Olen Petra, toinen Unikonsultointi Unilla Oy:n perustajista ja Baby Sleep Consultant -sertifioitu vauvojen ja lasten unikonsultti. Olen 33-vuotias tuore äiti 12/2020 syntyneelle pojalle. Toiselta koulutukseltani olen KTM ja työurani olen tehnyt myynnin parissa mm. avainasiakaspäällikön roolissa. Työssäni tärkeää on ollut asiakaslähtöisyys ja pitkäjänteinen yhteistyö asiakkaiden kanssa. Toisen osapuolen auttaminen parempia tuloksia kohti on aina ollut työni keskiössä. Vuosien varrella minua on kuvailtu luotettavaksi ja miellyttäväksi yhteistyökumppaniksi, joka omaa ystävällisen ja ymmärtäväisen lähestymistavan. 

Vauvojen ja lasten uniasiat alkoivat kinnostamaan odottaessani esikoistani. Tuolloin lähipiirissämme oli jo paljon lapsia ja muutamat vanhemmat olivatkin tukeutuneet unikonsultin apuun lastensa unihaasteiden vuoksi, mistä kyseinen ammatti tuli minullekin tutuksi. Päätin aloittaa unikonsultin opinnot olessani raskaana, jotta pystyisin antamaan pojallemme parhaat mahdolliset edellytykset hyvälle unelle. Vanhemmuuden myötä tahto auttaa muita vanhempia epätoivoisissa tilanteissa on vain vahvistunut. Kenenkään ei tarvitse jäädä kamppailemaan uniasioiden kanssa yksin, anna minun auttaa!

Lempeitä unia,

Petra

 

BABY SLEEP CONSULTANT - KOULUTUS

Ammattitaitomme perustuu Uusi-Seelantilaisen Emma Purduen kehittämään Baby Sleep Consultant – koulutusohjelmaan. BSC koulutus on laaja ja kokonaisvaltainen tieteeseen ja vuosien kokemukseen perustuva koulutus, joka antaa lempeän lähestymistavan vauvojen ja lasten uneen.  

BSC-koulutuksessa painotetaan ettei unikonsultoinnissa ole “one size fits all” ratkaisuja, vaan vauvojen yksilöllisyys on otettava huomioon. Otamme huomioon lapsen temperamentin, vanhemman temperamentin ja kasvatustyylin, sekä vanhempien toiveet uniharjoittelun yhteydessä. 

Unen biologia toimii perustana tekemisellemme, mutta unikäyttäytymistä pystyy myös muokkaamaan eri tekniikoin. Koulutuksessa käydään läpi tunnetuimpia kansainvälisiä unikoulumenetelmiä, mutta unikoulu on kuitenkin vain yksi ratkaisu unihaasteisiinKokonaisvaltaiseen lähestymistapaan kuuluu myös mm. uniympäristön, päivärytmityksen, uniassosiaatioiden ja ravinnon huomioon ottaminen parempia unia tavoitellessa. Joskus riittää pelkkä hyvän perustan luominen unelle, eikä itse unikoulua tarvita ollenkaan. Pidämme tärkeänä myös opettaa turvallisen unen kulmakivet uniohjauksen yhteydessä. 

Jakamamme unitieto, unikoulumetodit ja suositukset perustuvat lääkäreiden ja muiden unen ammattilaisten tutkittuun tieteelliseen näyttöön. Tässä mainitaksemme muutamat henkilöt: 

  • Dr. Harvey Karp
  • Tracey Hogg 
  • Dr. Richard Ferber 
  • Dr Marc Weissbluth 
  • Elizaeth Pantley  
  • Dr. Sears 
  • Dr. James McKenna 
  • Kim West 
  • Gina Ford 

BSC-koulutukseen sisältyy teoriaopintojen ja kirjallisten tehtävien lisäksi myös 16 harjoitusasiakasta, joiden kanssa pääsee toteuttamaan oppimaansa teoriaa käytännössä. Kokenut sertifioitu mentori on tukena koko opintomatkan ajan. Tämän lisäksi saamme tarvittaessa tukea ja apua satojen sertifioitujen BSC-unikonsulttien yhteisöstä myös opintojen päätyttyä. 

Tutustu koulutukseen tarkemmin tästä.