PALAUTE

Oon kyllä sulle ikuisesti kiitollinen. Uni vaikuttaa niin moneen asiaan ja meillä oltiin jo niin väsyneitä, että kärsi parisuhdetta myöten kaikki. Ja kun oli niin loppu niin ei vaan osannut edes miettiä että mistä aloittaa. Jo tässä kahden viikon aikana tuntuu kun saanut nukkua jopa 4,5 tuntia putkeen, että semmonen “aivokooma” lähtenyt ja jaksaa itse paremmin. Mikä sit taas vaikuttaa suoraan lastenkin hyvinvointiin kun äiti on vähän pirteämpi.  Edelleen kyllä hämmästelen sitä, että miten tissisuussa roikkuja nukahtaa tosta vaan omaan sänkyyn, en ois kuukausi sitten uskonut kun parhaillaan herättiin tunnin välein. Aion ja olenkin suositellut teidän tiliä ja palveluita kaikille raskaana oleville ja vauvallisille kavereille!

Vanhemmat ja lapsi 7kk, 2020 

Iso kiitos sulle, olit todella iso apu ja todellakin on unet parantuneet lyhyessä ajassa enemmän kuin uskalsin edes toivoa. Niin luksusta, kun ei enää herätä yöllä jatkuvasti, eikä aamulla laittoman aikaisin. Unille poika nukahtaa itse, eikä tarvi enää tapella nukkumaanmenon kanssa . Ei varmastikaan oltais itse uskallettu jättää tuttia pois (oli kyllä paras päätös ja meni todella kivuttomasti) ja varmasti olisin lipsunut pistäytymisminuuteista, jos ei kukaan olisi kysellyt miten sujuu ja “vahtinut” että tehdään oikein. Päiväunien kanssa jatketaan vielä treenejä, mutta positiivista, että usein päästään jo puoleentoista tuntiin tai jopa siihen kahteen tuntiin lounasunien kanssa.  Ei mitään pahaa sanottavaa, oli koko ajan sellainen fiilis, että sinua kiinnostaa oikeasti, miten meillä sujuu ja sain neuvoja, miten kannattaa toimia. Meillä lähti hommat sujumaan selkeän suunnitelman avulla niin hyvin, että ei paljoa tullut kysyttävää, mutta niihin vähäisiinkin kysymyksiin sai nopeasti vastauksia.

Vanhemmat ja lapsi 6kk, 2020 

Kiitos tuesta ja neuvoista, joita ollaan saatu tässä matkan aikana! Tuntuu ihan hassulta, kuinka näin pienillä ja yksinkertaisillakin asioilla ollaan otettu näin isoja edistysaskelia näissä uniasioissa. Ennen tätä unikoulua oma jaksaminen oli vaan niin kortilla, ettei niissä univeloissa yksinkertaisesta jaksanut edes yrittää mitään. Etenkin kun meillä se edellinen unikouluyrityskin oli mennyt vähän pipariksi ja luotto koko hommaan vähän kiikun ja kaakun. On siis ollut korvaamaton apu siitä, että tämän suunnitteluosuuden on voinut luottaa jonkun viisaamman käsiin ja meidän tehtäväksi on jäänyt vain ohjeiden noudattaminen.  Koin joskus aiemmin hieman ahdistusta ja painetta siihen, että kaikki mahdollinen pitäisi tehdä lapsentahtisesti – Yösyötöistä tulisi luopua, kun vauva niin haluaa. Nukkua pitäisi, kun vauva niin haluaa. Herätä pitäisi, kun vauva niin haluaa jne. Näillä sinun ohjeilla ollaan kuitenkin päästy aivan mahtaviin “tuloksiin” ja mielestäni vielä tosi lempeästi. Tuntuu, että suurin osuus tässä onnistumisessa on ollut päivärytmin rauhoittamisessa, eikä niinkään siinä mitä yöaikaan tapahtuu. Itkua meidän kodissa on kuulunut hyvin vähän, mikä on varmasti sekä vauvan että vanhempien mielestä ihanaa.  Kiitos siis Emilia vielä kerran!

Vanhemmat ja lapsi 9kk, 2020 

Aina olet osannut vastata kysymyksiin ja vielä tosi nopeasti. Kannustanut, kommentoinut ja kysellyt kuulumisia. Neuvonut ja uskaltanut sanoa rohkeasti kuinka asiat kuuluisi unikoulussa tehdä.  Täysi kymppi olet ollut meille.

Vanhemmat ja lapsi 5kk, 2020 

Tämä koko uniohjaus on ollut meille oikeasti niiiiin kullan arvoista. Hyvät ja palauttavammat yöunet ovat niin tärkeitä koko perheelle, parisuhteelle ja vanhemman ja vauvan vuorovaikutukselle. Tämä tuli meille juuri oikeaan aikaan, sillä olimme alkaneet olla jo aika väsyneitä tähän yli kahdeksan kuukautta kestäneeseen valvomiseen. Vauva on lähes aina mennyt nukkumaan itkun kautta, ja se on ollut tosi raastavaa. Usein iltaisin alkoi jo olla ahdistavaa laittaa vauvaa nukkumaan, kun se kesti pahimmillaan pari tuntia, eikä meistä kumpikaan tehnyt sitä mielellään. Nyt nukkumaan laittaminen on niin helppoa, etten voi ymmärtää tätä todeksi! Meillä on aina niin, että toinen käyttää illalla koiran lenkillä, ja toinen laittaa sillä aikaa vauvan yöunille. Nyt ei tunnu enää lainkaan työläältä jäädä kotiin ”nukuttamaan” vauvaa, koska ei mitään nukutusta enää tarvita.

Kiitos siis sinulle Petra, kun rohkaisit meitä valitsemaan metodiksi pistäytymisen, en olisi yksin ”uskaltautunut” sitä meille valitsemaan. Myös matkan varrella kaikki vinkit perusteluineen ovat olleet meille tosi arvokkaita ja opettavaisia! Meillä jäi tästä kahdesta viikosta niin paljon hyvää tulevaa varten. Ennen kaikkea opin itse tulkitsemaan vauvaamme aiempaa paremmin, ja pystyn paljon paremmin tukemaan hänen tarpeitaan unen suhteen myös jatkossa. Sekä analysoimaan, mikä vaikuttaa mihinkin. Takapakkeja ja kaiken maailman vaiheita tulee, mutta tämän jälkeen korjausliikkeitäkin on niin paljon helpompaa tehdä.  

Jokainen huonosti nukkuvan lapsen vanhempi kyllä tarvitsisi yhden Petran, joka paneutuu perheen tilanteeseen ja auttaa heitä jo ennen kuin tilanne on ihan liian uuvuttava. Kaikki on ollut mielestäni selkeää ja toimivaa!  Olet ohjeistuksissasi selkeä ja kannustava, ja otat huomioon myös lasten yksilöllisyyden hienosti. Ja ennen kaikkea myös hienoja tuloksia parempien unien suhteen! En ainakaan itse epäröi ottaa yhteyttä, mikäli tarvitsemme tulevaisuudessa unien kanssa neuvoja. Lähipiirissäni on alkuvuodesta syntymässä vauvoja, ja tarpeen tullen suosittelen teitä ihan ehdottomasti. 

Vanhemmat ja lapsi 8kk, 2020 

Meillä on vain positiivista palautetta, saimme todella yksilöllistä tukea ja ohjausta . Toiveemme ja tapamme otettiin huomioon ja saimme juuri meille sopivat tavat toimia. Rintareppunukutukset tuntuvat olevan nyt takanapäin ja vauva nukkuu parempia päiväunia omassa pinnasängyssä. Kiitos superisti !

Vanhemmat ja lapsi 10vkoa, 2020 

Tää on aivan mahtavaa! Tavoitteet saavutettuna: nukahtaa itsenäisesti , Nukkuu omassa sängyssä , Yöherätykset vähentyneet , Tutti jätetty poisKiitos Emilia ihan super paljon tästä mahdollisuudesta. Vaikka mulle sai välillä vääntää asioita rautalangasta ja erilaisia haasteita tuli vastaan eikä kaikki heti lähtenyt rullaamaan suunnitelmien mukaan, niin kahdessa viikossa saatiin kuitenkin todella suuri muutos meidän uniin! Ja ennen kaikkea uskoa, toivoa, tietoa ja motivaatiota, joilla pärjätään varmasti myös jatkossakin .

Vanhemmat ja lapsi 7kk, 2020 

Kiitos! Sinusta on ollut suuri apu niin meidän nukkumaan opettelevalle pojalle kuin vanhemmillekin. Onneksi painotit useasti että nyt kannattaisi miettiä tutin jättämistä kokonaan pois, pohtimaan olisiko enemmän hyötyä kun haittaa. Vaikka väsyneenä sitä haluaa mennä sieltä missä aita on matalin, parhaimpaan lopputulokseen pääsee kuitenkin aika pienellä työllä. Onneksi luotettiin neuvoihin ja aikaiset aamut ovat väistyneet ja vauvaosaa jatkaa unta itse! Aikaisia aamuja on ollut niin kauan että en edes muista milloin olen saanut nukkua klo 6 asti! Kiitos ja tsemppiä! Ehdottomasti unipalvelut ovat mitä pienten lasten vanhemmat kaipaavat. 

Vanhemmat ja lapsi 3,5kk, 2020 

Suuri kiitos sulle kaikesta avusta! Todettiin miehen kanssa tänään päivällä, että onhan tästä ollut hurjasti apua. Illatkin tuntuu huomattavasti levollisemmalta, kun ei tarvitse koko ajan rampata huoneessa ja toisen lapsen kanssa kerkeää rauhassa syödä iltapalaa ja muuta. Jatketaan edelleen harjoituksia mutta jo nyt tullut todella paljon edistystä ja uskoa tulevaan. Varmasti päivärytmi etenkin olisi ollut vaikea itse saada toimimaan sopivaksi jos edes olisin tajunnut muuttaa siinä nukkumisaikoja sekä öiden suhteen oli tosi hyviä vinkkejä. Ja se vielä täytyy mainita, että etenkin päiväunille lapsi on nukahtanut parina päivänä kuin unelma! Siis noin 5min ja nukahtanut levollisena ilman itkua. Aikaisemmin ei olisi tullut kyseeseenkään sellainen, eli tuntuu uskomattomalta muutokselta.

Vanhemmat ja lapsi 8kk, 2020 

Kiitos unikonsultaatiostaUnikonsultaatio oli kattava ja helposti lähestyttävä. Ohjeiden avulla ymmärsimme erityisesti hereillä olo aikojen merkityksen päiväunien pituuteen. Itse käytännönohjaus oli lämmintä ja rohkaisevaa. Lähestyit perheemme haasteita äärimmäisen inhimillisesti ja ymmärtäväisesti. 

Vanhemmat ja lapsi 10 vkoa, 2020 

Ensinnäkin kiitos vielä! Olemme jatkaneet edelleen tuttuja rutiineja vauvan kanssa. Päivissä on vaihtelua, mutta pääsääntöisesti ihan hyvin menee. Miehenikin oli tyytyväinen ohjaukseen ja oli positiivisesti yllättynyt, että yhteydenpito sujui niin hyvin. Whatsappin käyttö säännöllisesti mahdollisti sen, että juuri sen hetken kysymyksiin sai lähes välittömästi apuaItse olin myös erittäin tyytyväinen ja iloinen, että saimme tämän mahdollisuuden. Aivan alkuun minulle oli jopa jossain määrin stressaavaa pysyä aikataulussa, mutta kun rytmiin pääsi kärryille niin se helpotti ja myös se, kun tuloksia alkoi näkyä. Tunnistin itsessäni aavistuksen harmitusta siitä, että lapsi piti herättää unilta, mutta ymmärsin kyllä ajatuksen taustalla. Ja jos meidän aiempi tapa olisi ollut se toimiva, niin varmaan siinä tilanteessa ei oltaisi oltu. Hyvää oli, että kirjallisissa ohjeissa oli perusteluja sille, miksi kannattaa tehdä niin kuin pitää. Referoit ohjeeseen hyvin tiivistäen meidän tilanteen ja aiemman toimintavan aina osion alkuun ja siitä tuli tunne, että tämä suunnitelma on todella juuri meille tehty ja olet paneutunut lähettämääni kartoitukseen. Ohjaustyyliltäsi olit selkeä, kuunteleva ja tsemppaava. Vastasit aina perusteellisesti kaikkiin kysymyksiin, mitä esitimme. 

Vanhemmat ja lapsi 6kk, 2020 

Saimme kahden viikon ohjausjakson aikana riittävästi apua ja tukea mieltä askarruttaviin asioihin. Ohjeistukset oli hyvin selkeitä niin virallisessa materiaalissa kuin viestien vaihdossakin. Oli helppo palata materiaalin pariin, kun jokin asia tarvitsi varmistusta ja sinuun sai myös helposti yhteyden. Loit uskoa, kun itsellä oli välillä epäilystä, että ollaanko oikealla tiellä.  Iso kiitos sinulle kaikesta avusta ja tuesta, jonka avulla meidän unet parantui merkittävästi. Uni määrä lisääntyi vuorokautta kohden noin 1,5h-2h, joka on hienoa! Suurin vaikutus oli yöuniin, nykyisin nukutaan noin klo 19-7. Vaikka poika saattaa herätä klo 6 maissa niin jatkaa unia vielä tunnin verran ilman kummempia nukutuksia. Joskus saattaa havahtua yöllä hereille mutta nukahtaa nopeasti uudelleen. Lounasunet ovat vaihdelleet 70min-120min välillä eli niissä onvielä työstettävää. Mutta unille meno sujuu kaikille unille hyvin ja poika osaa hakea hyvin itse unen. En voi olla kuin kiitollinen. Aion suositella unikonsultointia tuttaville, jotka kamppailevat vauvojen ja taaperoiden uniongelmien kanssa ja mainita teidän palveluista.

Vanhemmat ja lapsi 12kk, 2020