UNIKONSULTOINTI

Venyvätkö illat nukutustaisteluksi? Päivissä ei ole minkäänlaista rytmiä? Yöunet ovat katkonaiset ja aamulla herätään liian aikaisin? Tai ehkä päiväunet onnistuvat ainoastaan liikkuvissa vaunuissa?  Olet yrittänyt kaikkesi, mutta mikään ei tunnu auttavan. Olet väsynyt ja voimasi ovat loppu. Ei hätää, voit tukeutua tarvittaessa unikonsultin apuun.  

Nukkuminen on opittu taito, jonka jokainen lapsi voi oppia. Jotkut lapset ovat luonnostaan hyviä nukkujia, eikä ongelmia nukkumisen suhteen ole. Koko perhe saa tällöin levättyä ja voi hyvin. Toiset taas tarvitsevat enemmän tai vähemmän tukea unen opettelussa. Ja mitä aikaisemmin aloitat, niin sitä helpommalla pääset. Uusien asioiden oppiminen voi viedä aikaa, eikä muutos aina tapahdu yhdessä yössä. Vanhemmilta vaaditaankin johdonmukaisuuttaa, kärsivällisyyttä ja periksiantamattomuutta. Unikonsultti voi ohjata, rohkaista ja motivoida sinua muokkaamaan lapsesi unia lempeästi ja turvallisesti. 

Erilaisia uneen liittyviä haasteita voi ilmetä lapsen kehityksen aikana useampaankin otteeseen. Kyseessä on usein nukuttamisen tai uudelleen nukahtamisen vaikeudet. Joissain tapauksissa vanhemmat eivät saa itse tilannetta korjattua, oma väsymys pahenee, voimat ja keinot loppuvat.  Ulkopuolisen ammattilaisen on usein helpompi analysoida tilannetta ja huomata mahdollisia ongelmakohtia, joihin puuttumalla voidaan parantaa lapsen unia.  

Unikonsultteina lähestymme unihaasteita kokonaisvaltaisesti ja lempeästi. Pelkkä unikoulu ei ole ratkaisu ongelmiin, vaan hyvät unet saavutetaan terveillä unitottumuksilla, sopivalla uniympäristöllä ja oikealla päivän rytmityksellä ja ruokavaliolla. Aina ei edes tarvita unikoulua, vaan riittää että uniympäristöä tarkastellaan ja päivä rytmitetään oikein. Unikoulumetodeja on monia, ja on tärkeää löytää juuri sinun lapsellesi se sopivin vaihtoehto. Valintaan vaikuttaa lapsen ikä ja temperamentti, mutta myös vanhempien kasvatustyyli, tarpeet ja toiveet. Kaikki metodit eivät sovi kaikille. Unikoulusta kuulee puhuttavan negatiiviseen sävyyn sillä se yhdistetään usein ns. huutounikouluun. Siitä ei ole kyse, vaan aloitetaan niistä lempeimmistä metodeista ja arvioidaan tuen tarve mm. lapsen temperamentin mukaan.  

Ole rohkea ja hae tarvittaessa apua lapsesi unien tukemiseenOtamme huomioon lapsesi yksilöllisyyden ja perheenne tarpeet ja toiveet. Autamme teitä tiedolla, ohjeistuksella, rohkaisullla ja motivoinnilla tukemaan lapsenne unta kohti tavoitteitanne. Anna meidän löytää teille sopivat ratkaisut, sillä me kaikki ansaitsemme hyvät unet.

shutterstock_418179943